Voor een blije hond            


     


   
Marc (Voorzitter)
Trainer Puppycursus en G&G
Contact Email Marc


Hallo, 
Mijn naam is Marc van den Ende.

22 jaar geleden woonden wij in Almere en wij wilden graag een hond. Onze keuze is toen gevallen op een Rottweiler. Met Gismo ging ik op de puppycursus en dat ging zo goed, dat ik door ben gaan trainen tot aan IPO. Het is echt fantastisch om samen met je hond op te trekken. Wij namen Gismo ook overal mee naar toe.
 
Toen Gismo na 11,5 jaar was overleden, besloten wij om een hond te nemen die bij zijn eigen baasje niet kon aarden of weg moest. Wij hebben bijna 9 jaar onze Duitse dog Jara gehad. Jara is bijna 11 jaar geworden, wat voor dit ras een zeer hoge leeftijd is.
Sinds bijna 4 jaar hebben wij nu onze Berner Sennen Bouncher, die wij als pup hebben gekregen. Wij wonen ondertussen in Leusden en op zoek naar een goede hondenschool, kwam ik uit bij t’ Haartje.


Samen met Bouncher doorliep ik de puppycursus en ik ben na het A en B certificaat nu bezig met de G&G 1. Bouncher is lekker eigenwijs en mijn vaardigheden en vooral geduld worden stevig op de proef gesteld.

In september 2015 ben ik in opleiding gegaan voor trainer en ik train zowel de pups als de A en de B cursisten. Het is heel erg leuk om baasjes op weg te helpen met het bouwen van een fantastische band met hun nieuwe hond. Ik wil er naar streven dat baas en hond samen verder gaan met de vervolg trainingen zoals bijvoorbeeld de A, de B, de G en G1 of wellicht de richting van behendigheid, zodat er wekelijks een extra leuk uitje is voor beiden. Het zou prachtig zijn als de hond straks een baas heeft die precies weet wat hij wil, dan heeft de hond nl. een baasje waar hij tegen op kijkt en dat vindt hij erg plezierig!

Geplaatst 24-08-2015
Update 10-01-2018

Belinda (Bestuurslid)
Honden gedragstherapeut
Kynologisch Instructeur

Trainer Puppycursus en G&G
Contact Email Belinda
  

Mijn naam is Belinda van der Pluijm.

Ik ben in 2006 in contact gekomen met HSV 't Haartje toen ik een goede cursus zocht voor mijn labrador Duncan. In eerste instantie alleen om de basis commando's te leren, maar ik had
al snel in de gaten dat het gewoon heel leuk is om met je hond te trainen. Inmiddels ben ik bij 't Haartje al jaren aan de slag als instructeur. Ik wil graag cursisten laten zien en ervaren dat het heel erg leuk is om samen te werken met je hond. Je ontwikkelt een goede band en het is natuurlijk ook heel prettig dat je hond naar je gaat luisteren. Ik vind het heel erg leuk om te zien hoe de cursisten en hun honden zich in de loop van de tijd ontwikkelen. Voor mij als instructeur ook een leuke uitdaging, want elke cursist en elke hond is weer anders. Naast instructeur, ben ik ook gediplomeerd gedragstherapeut voor honden en kan ik cursisten, indien nodig, ook ondersteunen bij probleemgedrag van de hond.
Geplaatst 13-03-2008
Update 26-02-2018
Carola (Secretaris)
Trainer Puppycursus en G&G
Contact Email Carola


Hallo, ik ben Carola.


Ik ben nu enkele jaren bij het Haartje. Ik begon toen ik voor het eerst een pup in huis haalde, Mika. Met Mika ben ik op puppycursus gegaan, eigenlijk was ik direct al enthousiast en besloot verder te trainen met haar. Tijdens het volgen van de 1e vervolgcursus werd er gevraagd of er geÔnteresseerden in de groep waren die als trainer opgeleid wilde worden. Ik was nog steeds erg enthousiast en gaf mij hiervoor op. Nu ruim 2 jaar later geef ik inmiddels ook les en ja… ik ben nog steeds even enthousiast.Geplaatst 06-02-2007

Tom
Dierenarts
Trainer
Puppycursus en G&G
Contact
Email Tom


 
Hey, mijn naam is Tom.

Na enkele jaren zonder hond is er in 2010 weer eentje in huis gekomen: Charlie een Border Collie reu. Natuurlijk heb ik toen ook weer mijn oude hobby de hondensport weer opgepakt en Charlie doet enthousiast mee: speur- en zoekwerk, GG, schapendrijven, het maakt hem eigenlijk niet uit, hij vindt alles leuk. In 2012 ben ik bij GG t Haartje gaan trainen om op te gaan voor de Cynophilia examens Gedrag & Gehoorzaamheid en dat gaat vrij goed. Zo goed zelfs dat ik gevraagd ben les te gaan geven. Vanaf najaar 2013 ga ik, als aspirant trainer, onder begeleiding van ervaren instructeurs meedraaien. Nu kan ik vrij aardig een hondje trainen, lesgeven aan mensen is toch iets heel anders. Vooral het opbouwen van een fijne relatie tussen baas en hond vind ik belangrijk, dat is namelijk de basis waaruit al het andere volgt en dus het voornaamste waar ik tijdens de lessen aandacht aan zal besteden. Misschien tot ziens in de les!

Geplaatst 25-08-2013

Tom

Willie
Kynologisch Instructeur
Trainer Puppycursus, G&G en Privelessen
Contact Email Willie

Meer informatie over Prive lessen Klik hier


Ik ben Willie van Roekel.

In 1998 ben ik in contact gekomen met HSV 't Haartje. Ik ben daar met mijn Engelse Bulldog Bella gaan trainen. We hebben toen de volgende cursussen gevolgd: puppy-cursus, A- en B-cursus. Zo ben ik in de hondenwereld terechtgekomen en met veel plezier kan ik wel zeggen ik ben daarna gaan trainen met Bibi een Irish Softcoated Wheaten Terrier. Wij zijn met de puppy-cursus begonnen de A- en B-cursus en de G&G 1, 2 en 3 daar zijn wij ook voor geslaagd. Dit is ons niet aankomen waaien wij hebben hier samen op een positieve en speelse manier veel voor getraind. Tijdens deze trainingen heb ik veel ondersteuning vanuit de vereniging gehad en met name van Otho en Hanny zij hebben mij en Bibi getraind. Inmiddels ben ik zelf nu een aantal jaren trainster bij HSV 't Haartje en ik doe dit met veel plezier. Prachtig als er weer een nieuwe puppy-groep start en als je aan het eind van de cursus ziet dat er een fijne baas-hond relatie is ontstaan. Ik hoop ook altijd dat ik mijn enthousiasme over kan brengen op de baas om hem/haar zo te stimuleren dat zij verder willen werken aan de
relatie met de hond, zodat

Willie


zij na de puppy-cursus graag doorgaan naar de vervolgcursussen. Op dit moment ben ik ook zelf weer aan het trainen met Bobby een Labradoodle van 10 maanden oud. Wij hebben de puppy-cursus en de A-cursus doorlopen en zijn nu aan het trainen voor de B-cursus en naast de gehoorzaamheid ben ik ook met Bobby aan het trainen in de Speelgroep Behendigheid.

Geplaatst 13-03-2007
Esther
Kynologisch Instructeur
Trainer Puppycursus en G&G
Contact Email Esther


Ik zal me even voorstellen. Ik ben Esther.
Sinds 1994 ben ik al verbonden met HSV ’t haartje. Ik was toen 16 jaar oud en kwam op Puppycursus met mijn Schotse collie. De hondensport had mij gelijk in zijn greep. Na jaren zelf getraind te hebben, eerst met de Collie en later met Rottweilers, wilde ik zelf ook graag les gaan geven. In 2001 ben ik toen begonnen met de interne opleiding tot trainer bij ‘t Haartje. Later heb ik meerdere opleidingen gevolgd en ben ik kynologisch instructeur geworden. Nog steeds volg ik verschillende cursussen om Up to date te blijven in de hondenwereld. Zelf train ik ook nog  steeds bij onze vereniging. Met mijn 3 Golden Doodles doe ik aan FCI Obedience. Het leuke aan les geven vind ik om elke verschillende combinatie van hond en baas het plezier van trainen met je hond mee te geven. Zodat beiden maandag weer zin hebben om naar les te gaan. Door middel van opvoeding oefeningen en training oefeningen lekker samen bezig te zijn en de band tussen beiden te versterken.


Geplaatst 05-02-2007
Update 15-06-2018Otho
Interim-penning meester
Trainer Puppycursus en G&G
Contact Email Otho


Hallo mijn naam is Otho.

Ik ben met de hondensport in aanraking gekomen ergens in 1980. Wij, mijn vrouw Jolanda en ik wilden graag een hond maar we wisten nog niet wat voor ťťn. Uiteindelijk kwamen we via een omweg terecht bij Dobermann Kringgroep Midden Nederland. Onze keuze viel dan ook op een Dobermann waar ik vele jaren hondensport plezier aan heb beleefd. Bij deze vereniging ben ik in 1982 les gaan geven, ook heb ik in de jaren daarna diverse cursussen gevolgd en het felbegeerde certificaat voor instructeur behaald bij O&O. In de loop van de tijd kreeg ik ook interesse in andere opleidingen die met honden te maken hadden. Zo ben ik enige tijd bezig geweest met SOHO Honden (Hulp honden voor gehandicapten) en blindengeleide honden. Maar de hondensport had toch meer mijn voorkeur. Omdat er bij de Kringgroep alleen aan IPO werd gedaan 
(verdedigingshond) en natuurlijk alleen met Dobermannen, heb ik in 1990  met een aantal enthousiaste mensen zelf een vereniging opgericht HSV 't Haartje, waar ik natuurlijk als instructeur zelf actief ben.


In het begin bij verschillende cursussen, en nu een aantal jaren alleen nog bij de G&G examen groepen. In 1990 was het mijn bedoeling om een vereniging op te richten waar men in principe met alle soorten honden ras en rasloos diverse takken van hondensport kon bedrijven. Dit was moeilijker dan ik had gedacht omdat dit door de diverse regelgeving in de hondenwereld binnen 1 vereniging verboden is. Uiteindelijk is het toch gelukt door het opzetten van de vereniging Hondensport Centrum 't Haartje kort weg het HCH. Deze vereniging beheert de accommodatie. Een aantal afdelingen van 't Haartje en de vereniging KC Zoys maken nu gebruik van deze accommodatie. Binnen het HCH is het nu mogelijk om onderdak te bieden aan:

* Puppyschool
* G&G cursussen (gedrag en gehoorzaamheid)
* Behendigheid (agility)
* Doggydance
* Fly ball
* Treibball
* IPO (africhting)
* Speurhond
* Reddingshonden

Kortom een completer aanbod zult u nergens vinden, ik zie u graag terug op onze vereniging.

Geplaatst 06-02-2007
Update 07-11-2017
Chris
Trainer
Puppycursus
Contact Email Chris


Hallo mijn naam is Chris.

Augustus 2003 kwam onze hond Bicko in ons leven. Mijn vrouw en zoons, toen 14 en 10 jaar, wilde al langere tijd een hond maar ik was daar zelf wat terughoudend in. Tijdens onze vakantie werden we gebeld door haar broer - mijn zwager. Mijn zwager die naast ons woont, had net een paar maanden een nieuwe herderpup. De fokker had een puppy gehouden maar door omstandigheden kon hij deze pup (Bicko) niet meer gebruiken voor zijn fokprogramma. Deze pup kwam in de verkoop. Mijn zwager belde of wij nog interesse hadden in een puppy van 4 maanden. Mijn vrouw was meteen om.
Mijn vrouw werkt halve dagen maar pup kon al halve dagen alleen thuis zijn, was al iets opgevoed kortom prima. Ik was niet dolenthousiast, maar ja, een hond was wel leuk, maar je krijgt er ook een behoorlijke verantwoordelijkheid bij. Wanneer je kiest voor een dier dan moet je daar ook voor zorgen. Bicko kwam bij ons wonen. Mijn zwager ging met zijn puppy op puppy-cursus, of wij ook niet mee wilde. Ja zeker maar wie van ons gaat dat doen. Ik was wel nieuwsgierig en heb


aangegeven dat ik dat zou gaan doen. En zie hier 10 jaar later word ik gevraagd of ik niet zelf trainer wil worden. In de loop van de jaren bleek niet alleen hoe gezellig het is bij G en G 't haartje maar waar het uiteindelijk om gaat onze hond was iedere week dolenthousiast als ik de tas voor de hondencursus pakte. Hij vond het altijd enorm leuk om mee te gaan en heeft ook erg veel geleerd. Het is een prima hond in ons gezin mede door de cursus die hij heeft gevolgd. Bicko is nu wat ouder en alhoewel hij nog erg graag mee zou willen is het te vermoeiend voor hem geworden. Maar ik heb zelf in die jaren wel geleerd hoe je met honden om moet gaan en wat je er voor terug krijgt. Bicko mag dan nu wat rustiger aan doen ik zelf wil nog wel enorm graag met honden werken en mijn kennis overbrengen aan mensen die hebben besloten om een puppy te nemen en deze hen de vaardigheden te leren. Ik hoop dat ze dan net z'n prachtige band met hun hond krijgen als mijn gezin en ik met onze Bicko mogen ervaren.

Geplaatst 05-08-2013
Patricia
Trainer Behendigheid
Contact Email Patricia

Voor meer informatie over behendigheid. Klik Hier


Hallo, mijn naam is Patricia van de Veen.

Sinds 2004 heb ik zelf honden. Mijn eerste hond was en Jack Russel, deze hebben we helaas in 2011 moet laten inslapen. Met mijn eerste hond heb ik diverse cursussen gevolgd bij een andere vereniging. De cursussen die ik daar gevolgd heb zijn puppycursus, gehoorzaamheid A en B en ringtraining. Op dit moment heb ik 3 honden. Een Jack Russel (Dito) van 10 jaar, een mini Jack Russel (Levi) van 6 jaar en een Engelse Stafford (Codey) van bijna 5 jaar. Met Codey heb ik bij ’t Haartje diverse cursussen gevolgd, puppycursus, vervolgcursus A en B, behendigheid beginners en gevorderden. Tijdens behendigheid kwam ik er achter dat ik en mijn hond het erg leuk vinden om dit samen te doen. Ik ben door mijn enthousiasme gevraagd of ik het leuk zou vinden om les te geven in behendigheid.
In december 2015 ben ik begonnen als aspirant trainster voor behendigheid.  Na bijna twee jaar ben ik nu trainster behendigheid voor beginners en gevorderden. Sinds oktober 2017 geef ik zelfstandig les.  Behendigheid is een leuke samenwerking tussen hond en de baas.


Ik hoop dat ik de baasjes en hun hond ook enthousiast kan maken voor behendigheid.

Hopelijk tot snel bij behendigheid.

Geplaatst 19-12-2015
Update 16-10-2017
DaniŽlle
Trainer Behendigheid
CoŲrdinator puppycursus

Contact
Email DaniŽlle


Hoi, ik ben DaniŽlle van Diermen.

Ik heb bijna mijn hele leven al honden om mij heen gehad, maar nadat ik in 2002 mijn eerste ‘echt eigen’ hond, Jodokus, heb gekregen en een jaar later een tweede hond, Yuri, ben ik in aanraking gekomen met hondensport. Ik heb meerdere G&G cursussen gevolgd en met de oudste hond ook aan Flyball en Behendigheid gedaan.

Jodokus is helaas al vrij vroeg overleden en Yuri heeft slechte heupen, dus daar kon ik niet verder mee trainen bij Flyball en Behendigheid. Yuri is inmiddels hoogbejaard en slapen is zijn primaire bezigheid. Omdat ik het actief bezig zijn met honden erg miste, is er in 2016 een Border Collie pup, Blue, bij gekomen.

Samen met Blue ben ik bij ’t Haartje gaan trainen en toen mij gevraagd werd bij behendigheid als aspirant trainer te komen helpen, hoefde ik niet lang na te denken.


Danielle

Ik vind het geweldig te zien hoe een pup zich ontwikkelt tot volwassen hond en niet alleen de hond groeit hierin, maar zeker ook de baas!

Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke en actieve manier om de band met je hond te versterken, kom dan zeker een cursus Behendigheid volgen!

Geplaatst: 03-01-2018

Henk
Bar medewerker
Contact Email Henk


Hallo mijn naam is Henk Wouterse

Ik ben de beheerder van de kantine doe dat sinds 2011 en met veel plezier hoop dat nog vele jaren te mogen en kunnen doen groetjes Henk

Geplaatst 10-09-2011

Update 25-10-2016